De Amsterdamse Tramharmonie

Blaasmuziek.

In Amsterdam lang niet zo vanzelfsprekend als in veel andere delen van het land.

Toch weet de Amsterdamse Tramharmonie deze muziek de juiste draai te geven, die zij nodig heeft om te overleven in de hectiek van onze hoofdstad. Ontstaan in 1906 als bedrijfsfanfare van de Gemeentetram Amsterdam is het orkest inmiddels uitgegroeid tot een eigentijdse muziekvereniging met ballen.

Het orkest weet steeds weer te verrassen door bijzondere producties op de prachtigste podia. Programma’s die het orkest in eigen beheer produceert, van creatief idee tot de laatste puntjes op de i. Een greep uit de hoogtepunten van de afgelopen jaren:

• 2015: Colors, Muziekgebouw aan’t IJ
    concert met de wereldberoemde trombonist Jörgen van Rijen (solotrombonist Koninklijk Concertgebouworkest)
  • 2016: Geef Mij Maar Amsterdam, Koninklijk Theater Carré
    een reis door 110 jaar Amsterdamse muziek, met o.a. Willeke Alberti, Martijn Fischer en Sjors van der Panne
  • 2018: Vivre!, Paradiso
    een bloemlezing uit het repertoire van het Franse Chanson, met Gerard Alderliefste, Philippe Elan en Katell
  • 2018: IJsselmeertournee
    met 2 enorme klippers maakte het orkest een muzikale ronde langs de leukste plaatsen aan het IJsselmeer
  • 2019: Nieuwjaarsconcert
    we waanden ons in Wenen met alle klassiekers die je verwacht bij een Nieuwjaarsconcert!
  • 2019: This is John Williams
    show van geluid en beeld met filmmuziek van John Williams. Als het concert 3 dagen mocht duren, hadden we ál zijn hits gespeeld.

Dankzij de Tramharmonie leeft de blaasmuziek meer dan ooit in Amsterdam én ver daarbuiten.

Tramharmonie. Moet je horen.

Oprichting

Fanfarekorps Kunst na Inspanning wordt opgericht. Voor een contributie van 15 cent per week zoeken conducteurs en bestuurders van de Amsterdamse Gemeentetram na het werk ontspanning in de blaasmuziek.