Amsterdamse Tramharmonie speelt voor Koning Willem-Alexander

Amsterdamse Tramharmonie speelt voor Koning Willem-Alexander

Op 15 december spelen wij voor zeer geëerd publiek! Sinds 2004 wordt op 15 december – de dag waarop het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden werd ondertekend, de ‘Koninkrijksdag’ gevierd met een Koninkrijksconcert. Dit kleurrijke concert wordt dit jaar in Theater de Meervaart in Amsterdam gehouden. Het concert is een besloten evenement met dit jaar Z.M. Koning Willem-Alexander als eregast. En de Amsterdamse Tramharmonie is uitgenodigd het concert te openen! Gastheren zijn minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en burgemeester Van der Laan van Amsterdam.

Het Koninkrijksconcert

Het concert staat dit jaar in het teken van de viering van zestig jaar Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden. Koningin Juliana ondertekende het Statuut op 15 december 1954 in de Ridderzaal.  In het statuut worden de verhoudingen geregeld tussen Nederland en de andere drie landen van het Koninkrijk der Nederlanden: Aruba, Curaçao en Sint Maarten (destijds Nederland, Suriname en de Nederlandse Antillen). ‘Van Oranje’ en ‘Regalo’ Ons is gevraagd twee stukken te spelen. Het eerste stuk “Van Oranje” is een compositie speciaal geschreven ter gelegenheid van 200 jaar Koninkrijk door componist Carl Wittrock. Het tweede stuk is een speciale compositie, geschreven in het kader van de viering van 60 jaar Statuut. Componist Randal Corsen schreef ‘Regalo’ (Cadeau) en Ilja Reijngoud zorgde voor een arrangement voor harmonieorkest. Terwijl de Tramharmonie op 15 december het stuk in wereldpremière brengt, wordt een videoproductie vertoond waarin de geschiedenis van 60 jaar Statuut wordt weergegeven. Voor de finale van Regalo krijgt de Amsterdamse Tramharmonie hulp van speciale troepen, maar die blijven nog even een verrassing. Wij zijn héél trots op de uitnodiging voor het Koninkrijksconcert. Het is voor het eerst dat we voor het Koningshuis optreden. Iedereen heeft een vrije dag genomen op maandag 15 december om erbij te kunnen zijn :-).

Vorig bericht
De Veer van de Vuurvogel
Volgend bericht
Tramharmonie in de lift

Gerelateerd

1 reactie. Reactie plaatsen

  • Fantastisch dat jullie mogen spelen, openen nog wel! En als fan van de ATH zou ik willen zeggen: onze Koning boft dat jullie meedoen! Jullie spelen vast weer de sterren van de hemel. Veel plezier met zijn allen

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.