Reisje! (je kan nog mee!)

Reisje! (je kan nog mee!)

Met Hemelvaart gaan we naar Berlijn. Voor twee concerten, excursies en de bijkomende feestelijkheden. We vertrekken op woensdagochtend 13 mei. Op vrijdag 15 mei geven we een openluchtconcert in de Zitadelle Spandau. En op zaterdag 16 mei spelen we in de Universität der Künste.

Op een aantal plekken kunnen we nog versterking gebruiken. Zin om mee te gaan? Hulpkrachten kunnen voor € 299,- vijf dagen met het leukste harmonieorkest van de Randstad op pad. Alles is inbegrepen, op lunch en drankjes na. Interesse?  Meld je dan op info@tramharmonie.nl

Wist je dat…

1 op de 50 inwoners van de DDR voor met Stasi samenwerkte? Men schat dat ten tijde van de ineenstorting van de DDR in 189 de Stasi 91.000 voltijdse medewerkers had en 200.000 informanten. Dit is vermoedelijk de hoogste penetratie door een veiligheidsapparaat ooit. Ter vergelijking: Bij de Gestapo werkten 40.000 medewerkers op een bevolking van 80 miljoen en bij de KGB 480.000 op een bevolking van 280 miljoen. Na die Wende werden de Stasidocumenten vrij gegeven. Het kwam geregeld voor dat iemand na het lezen van zijn dossier er achter kwam al jaren getrouwd te zijn met een Stasi informant.

Een deel van de Brandenburger Tor acht jaar in Frankrijk heeft gestaan? In 1806 naam Napoleon het beeld op de poort als oorlogsbuit mee naar Parijs. Acht jaar later werd het door een Duitse maarschalk mee terug genomen en uitgeroepen als symbool van de overwinning. Men zegt ook wel dat de Brandenburger Tor voor Napoleon als inspiratie diende om de Arc de Triomphe te laten bouwen.

In Berlijn dagelijks ongeveer 127 ton aan curryworst wordt geconsumeerd? De curryworst werd in 1949 in Berlijn uitgevonden door snackbarhoudster Herta Heuwer. Veel van de dagelijkse consumptie komt voor rekening van toeristen die wel eens een echte Berlijnse curryworst willen proberen. We weten zeker dat ook wij daar ons steentje aan zullen bijdragen!

We in Berlijn niet het enige orkest zijn dat een band heeft met het openbaar vervoer? Het Zwitserse SBB Blasorchester neemt ook deel aan het festival in Berlijn. SBB staat voor Sweizerische Bundesbahnen en het orkest is dus gelinkt aan de nationale spoorwegen van Zwitserland. Op vrijdagmiddag spelen ze na ons in het park en kunnen we dus onder het genot van een drankje naar ze luisteren.

Vorig bericht
Muziekgebouw aan ‘t IJ op 21 maart
Volgend bericht
En avant, marche!

Gerelateerd

Niets gevonden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.